Barn og unge skal ikke ha noen beskymringer

Vi jenter har alltid noen som vi synes er penere en oss selv. Moteblader, filmer og musikkvideoer viser vakre mennesker som oser av selvtillit, skjønnhet og lykke. Vi kjøper inn sminke og skjønhetsprodukter for mange tusenlapper i året, for å få den ekstra lengden på øyenvippende, eller en ekstra glød i huden. Hår, sminke, mote står høyt på listen over hva jenter blogger om. Utsende har blitt ett utrolig stort press, på barn  og ungdom. Barn begynner og sminke seg på barneskolen. De begynner tidlig og få sansen for klær og mote, og er redd for å skitne til klærene sine. I stede for å leke, går de runder rundt skolen, eller står i klynnger på skoleplassen og snakker om gutter, klær og utsende.


#mote #antrekk #barn #ungdom #beskymringer #trist #skjønhet #sminke #barndom

Barn skal slippe å ha slike beskymringer! De skal få bli skitten, leke i skogen,hygge seg på lekehusken og i sankassen. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at mine barn skal få oppleve barndommen på en best mulig måte. Vise at det ikke er farlig å bli skitten, og at fantasien ikke har noen grenser. Barndomen er noe av det fineste og se tilbake på. Turer i fjellet med kakao og kvikklunch, hytter av stoler pledd og puter, lesestunder i armkroken til mamma, masse flotte minner. Hvorfor skal dagens barn få gå glipp av noe så fint ?

Jeg begynte med klær og mote da jeg gikk i 10.klasse. Det samme med sminke og skjønhetsprodukter. I årboken på ungdomskolen skilte jeg meg ut på grunn av usminket ansikt. Mens mange av de andre i klassen hadde dynket seg med maskare og brunkrem som ga ett tydelig skille i ansiktet. Når jeg ser på bildene nå, synes jeg at det narturlige usminkede bilde er penest. Jeg var bestemt på at jeg aldri skulle bli voksen. Og når jeg tenker tilbake på det nå, forstår jeg hvorfor. Jeg hadde nemmelig ingen beskymringer.

4 kommentarer

Tine

02.02.2014 kl.19:28

åj, du skriver utrolig bra :D legg meg til som venn om du vil :)

Veronika BS

02.02.2014 kl.19:48

Du er nydelig!

Alemande

02.02.2014 kl.22:30

du sier noe der!

Linda

03.02.2014 kl.11:13

Du er vakker!

Skriv en ny kommentar


Renate 23 år Sogndal

Renate er en jente/dame på 23år fra Bergen. Akkurat nå bor hun sammen med samboer i Sogndal og jobber på H&M.

Legg meg til som venn

♥ Musikk liste 2014
♣ Guy Sebastian - Like a Drum

  • Kategorier

    Norske blogger

    Arkiv

    hits