Meninger

Barn og unge skal ikke ha noen beskymringer

Vi jenter har alltid noen som vi synes er penere en oss selv. Moteblader, filmer og musikkvideoer viser vakre mennesker som oser av selvtillit, skjønnhet og lykke. Vi kjøper inn sminke og skjønhetsprodukter for mange tusenlapper i året, for å få den ekstra lengden på øyenvippende, eller en ekstra glød i huden. Hår, sminke, mote står høyt på listen over hva jenter blogger om. Utsende har blitt ett utrolig stort press, på barn  og ungdom. Barn begynner og sminke seg på barneskolen. De begynner tidlig og få sansen for klær og mote, og er redd for å skitne til klærene sine. I stede for å leke, går de runder rundt skolen, eller står i klynnger på skoleplassen og snakker om gutter, klær og utsende.


#mote #antrekk #barn #ungdom #beskymringer #trist #skjønhet #sminke #barndom

Barn skal slippe å ha slike beskymringer! De skal få bli skitten, leke i skogen,hygge seg på lekehusken og i sankassen. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at mine barn skal få oppleve barndommen på en best mulig måte. Vise at det ikke er farlig å bli skitten, og at fantasien ikke har noen grenser. Barndomen er noe av det fineste og se tilbake på. Turer i fjellet med kakao og kvikklunch, hytter av stoler pledd og puter, lesestunder i armkroken til mamma, masse flotte minner. Hvorfor skal dagens barn få gå glipp av noe så fint ?

Jeg begynte med klær og mote da jeg gikk i 10.klasse. Det samme med sminke og skjønhetsprodukter. I årboken på ungdomskolen skilte jeg meg ut på grunn av usminket ansikt. Mens mange av de andre i klassen hadde dynket seg med maskare og brunkrem som ga ett tydelig skille i ansiktet. Når jeg ser på bildene nå, synes jeg at det narturlige usminkede bilde er penest. Jeg var bestemt på at jeg aldri skulle bli voksen. Og når jeg tenker tilbake på det nå, forstår jeg hvorfor. Jeg hadde nemmelig ingen beskymringer.

Jeg er så takknemmeligI dag brukte jeg opp siste gavekorte fra julen. "Onkel Bjørn, nå har gavekorte du ga meg, blitt til en tøff bokse og en røff svart vårjakke. Leoparkåpen betalte jeg selv. Jeg tror ikke du hadde likt at jeg hadde kjøpt den fra deg. Torgeir er ikke så glad i den heller". Akkurat nå er jeg veldig klar for å reise til Barcelona. Gradene kryper nedover, og jeg tror ikke det kommer til å stoppe med det første. Store boblejakker er ikke helt min greie. Selv om det er herlig å pakke seg inn når det er kaldt ute. Kåper er mye mer meg. Formene viser mer frem, og jeg blir heller ikke så varm om jeg skal inn på senteret eller i matbutikker. Nå sitter vi begge inne i varmen og slapper av etter en lang dag på skole og jobb.

Jeg er så takknemmeig for at jeg bor i Norge, har en varm leilighet å komme hjem til hver dag. En kjæreste som får frem det beste i meg, som lytter, overrasker og passer godt på meg. Familien min som alltid er der for meg og hjelper meg om det er noe. Det er ikke alle som har det så godt som oss her i Norge. Torgeir og jeg er begge røde kors faddere, og det er deilig å tenke på at vi er med og hjelpe barn og fattige som ikke har det så bra. Tankene mine går til dem i dag. Håper også at dere har det bra, og at dere nyter de siste timene av kvelden før dere legger dere. Ha en fin kveld ♥


#H&M #kåpe #jakke #bokse #antrekk #outfit #rødekors #innkjøp

Lørdagsgodt "Bare på lørdager"Lørdagsgodt ligger i betydningen, "bare på lørdager". Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt den setningen i løpet av barndommen. "Mamma, nammenam?" "Nei, bare på lørdager". Snop som ble igjen fra lørdagen, ble spart til neste lørdag. Årene går og ting forandrer seg. Lillesøsteren min Emilie har fått frie tøyler. Fredag, lørdag og søndag  kan hun sitte og gomle i seg cips, brus og godteri. Men! Jeg er ikke misunnelig lenger. Jeg har forstått min mors tankegang når det kommer til "bare på lørdager". Helsen og kostholde er utrolig viktig som barn, ungdom og voksen. Nå skal jeg slutte og spise snop, cips og brus på fredager og søndager. Lørdagsgodt skal inn igjen i min hverdag. Fredagen blir heller fylt med sunn digg fra frukt og grønnsaksavdelingen. Popcorn som jeg har poppet på den gammeldagse måten med økologisk olivenolje og uten salt. 2014 inn med det gamle. Nå er det "Bare på lørdager"

Julefilmer du må se til jul


Alene hjemme 1 & 2

Reisen til julestjernen                                                        Tre nøtter til askepott

Flåklypa                                                                             Disney jul

Jingle all the way                                                                       Love actually

Elf                                                                                      Hjelp det er juleferie

Hva har hent med Norge ? Man kan ikke jogge alene lenger.

God morgen ♥
Jeg sitter og ser på nyhetene om den 21 år gamle jenten som ble drept på joggetur i Ålesund. Det er helt utrolig at det finnes mennesker som kan gjøre noe så forferdelig. Det kunne vært hvem som helst i Ålesund som kunne mistet livet. 21 åringen var den uheldige. Jeg er sint, lei meg og rystet. At man ikke kan jogge alene i Norge mitt på ettermiddagen er skumelt. Hva har hent med Norge ? Store endringer må bli tatt tak i. Jeg håper at familien til den 21 år gammle jenten får all den støtten de trenger for og komme igjenom sorgen, og hva som har hent.

I dag lagde jeg meg et glass med sibiter, blåbær og jordbær (nam) Du får en helt frisk og finn smak på vannet (jeg anbefaler). Akkurat nå skal jeg og min mor ut og jogge. Tankene mine på den 21 åringen som ble drept på joggetur følger med meg. Håper dere har en fin dag

FAVORITT SOLBRILLENE MINE

Image and video hosting by TinyPic

Om du har innlegg om det samme, så link innlegg-adressen i kommentarfeltet. Jeg vil se dine favoritt solbriller.

Favoritten min i idol 2013

Da jeg hørte Eirik synge på fredag visste jeg med en gang at han er min favoritt i idol 2013. Måten han sang på,fremføring, det var utrolig heftig. Håper virkelig at han kommer til finalen og vinner hele konkurransen. Sangen til Eirik ligger nå på min spotify-liste, og blir hørt ofte.
Hvem håper du vinner idol 2013 ?
Hva synes du om Eirik ?


Renate 23 år Sogndal

Renate er en jente/dame på 23år fra Bergen. Akkurat nå bor hun sammen med samboer i Sogndal og jobber på H&M.

Legg meg til som venn

♥ Musikk liste 2014
♣ Guy Sebastian - Like a Drum


  • Kategorier

    Arkiv

    Norske blogger
    hits